Tuesday, September 10, 2013

knäckebröd



foto: Sofia
 
Jag har bakat små knäckebröd som tillbehör till plommonsylten jag gjorde. Superenkelt var det! Tänk bara på att kavla riktigt tunt så det blir knaprigt och gott knäckebröd. Hittade receptet i Lantlivs senaste mattidning och det kommer här:
 
Ca. 25 bitar
 
1/2 paket kronjäst, 25 gram
2 1/2 dl vatten
1 tsk salt
2 msk vallmofrön
4 dl vetemjöl
3 dl fint rågmjöl
 
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite vatten och rör ut jästen. Tillsätt resterande vatten, salt, vallmofrön och mjöl. Knåda till en smidig deg.
 
2. Låt jäsa övertäckt med en handduk i en timme.
 
3. Sätt ugnen på 200 grader.
 
4. Kavla degen riktigt tunt på mjölat bakbord, nagga med en gaffel, ta ut kex med pepparkaksformar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
 
5. Grädda i ca. 8 min. Låt svalna på galler.
 


No comments:

Post a Comment