Monday, September 19, 2011

recept apple butter

foto:Sofia


Här kommer äntligen receptet som jag lovade! Det blir ungefär 2 burkar gott Apple Butter.

2,2 kg äpplen
4,75 dl vatten
2,36 dl äppelcidervinäger
1 kanelstång
1 nypa muskotnöt
1 nypa mald nejlika
2,36 dl socker
1 citron, skal och saft

Dela äpplena i bitar och lägg dem  i en stor gryta tillsammans med vatten och äppelcidervinäger. Låt koka upp och sänk sedan värmen. Rör om då och då i ungefär 20 minuter eller tills äpplena är mjuka.

Sila blandningen så man får bort skal och kärnor. Koka upp igen tillsammans med kanelstång, muskotnöt, nejlika, citronskal och saft samt socker. Koka sedan på låg värme i en timme eller två tills man uppnår önskad färg och konsistens.

Låt kallna och häll upp i burkar.

Lycka till!

No comments:

Post a Comment