foto: Sofia
Letade på internet och hittade ett recept på kakor som inte flyter ut eftersom jag ville testa några nya kakformar och dessutom prova på dekorera dem med glasyr. De blev väldigt goda! De små små kakorna var riktiga mumsbitar som försvann en efter en...
De är jättefina Sofia! Har du en länk till receptet? Kram Sophie
ReplyDeleteHej Sophie!
ReplyDeleteHittade inte länken så skriver receptet här :)
kakor:
200 g smör
1 ägg, uppvispat
400 g vetemjöl
1 citron (rivet skal samt 1 tsk saft)
1/4 tsk salt
kristyr:
2 äggvitor
600 g florsocker
en nypa salt
3 tsk färskpressad citronsaft eller vatten
Vispa eller rör socker och smör tills det är jämnt och just börjat bli krämigt.
Tillsätt det uppvispade ägget och blanda tills smeten precis är jämn.
Sikta vetemjölet och blanda ner det tillsammans med salt, citronskal och saft.
Vispa på låg hastighet tills allt går ihop till en kakdeg. Plasta in och låt vila i kylen i minst 1 timme.
Kavla ut kakdegen till ca 5 mm tjocklek.
Stansa ut kakor, lägg på bakplåtspapper på plåt och grädda i ca 10 min p å175 grader. De ska precis börja få färg men vara ljusa. Låt svalna helt.
Vispa ihop alla ingredienser till kristyren och reglera med mer vätska om det behövs.