Sunday, October 28, 2012

pumpalyktor

 




foto: Sofia
 
 
I år borrade jag en massa hål i mina pumpor! Och jag använde mig av en ljusslinga istället för värmeljus. Därför skar jag ut botten istället för toppen för att inte sladden skulle synas på baksidan. 

Saturday, October 27, 2012

nyckelring

 
Jag hittade några bitar läder bland mina pysselsaker och bestämde mig för att göra nyckelringar av dem. 
 
 

Börja med att skära ut en rektangulär bit och skär sedan smala remsor. Skär inte rakt igenom utan spara en bit upptill.

foto: Sofia
 

Limma fast en liten remsa med nyckelringen i längst upp ena hörnet. Limma sedan allt eftersom du rullar ihop och nyckelringen är klar!


Cupcakes med pumpa




foto: Sofia
 
Nu är det pumpatider igen! Hittade ett recept som jag ändrade lite i och sedan testade baka idag. De blev väldigt goda och saftiga med pumpa i! Dessutom fick de en härlig orange färg. Extra fina blev de med en liten pumpa i marsipan på varje cupcake. Happy halloween!
 
 
Pumpamuffins, ca.10 st
 
2 ägg
2 dl socker
50 g smör
2,5 dl pumpamos (mixa fruktköttet till ett slätt mos med stavmixer)
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk malen ingefära
1 msk honung
3 dl vetemjöl
1 dl pumpakärnor
 
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Vispa sedan ned det smälta smöret, honung och pumpamoset i äggblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna samt pumpakärnorna. Häll i formar och grädda i ca. 15 min på 200 grader.
 
Glasyr:
 
200 g vit choklad
200 g philadephiaost
 
Hacka chokladen och smält den i vattenbad. Låt svalna något och rör ihop chokladen med philadelphiaosten.
 
Garnering:
 
Jag färgade marsipan med karamellfärg och formade sedan till små pumpor.
 


Friday, October 19, 2012

receptbok





foto Sofia
 
 
Jag har haft alla mina urklippta recept huller om buller i en låda men nu har jag sorterat dem och klistrat in i en ny receptbok som jag klätt om. Nu är det ordning och reda! 

Saturday, October 13, 2012

Wien!


foto: Sofia
 
 
Jag tillbringade några dagar i Wien och hade det jättemysigt! Det blev bland annat besök på djurparken, gungande på olika lekplatser och sachertårta på anrikt gammalt kafé. 

barnbok




foto: Sofia
 
När Ella, min systerdotter fyllde 2 år fick hon den här boken om Molly. Det verkade som hon gillade den. Hon pratar på om katten hela tiden och vill titta på bilderna!

Wednesday, October 3, 2012

3 sorters kakor


 
 




foto: Sofia
 
Lediga dagar mitt i veckan är ju bra! Så man hinner baka och pyssla som jag gjort idag. 3 sorters kakor blev det utav en deg. Brysselkex, finska pinnar och syltkakor! Jag klädde om en ask med fina, lite tjockare omslagspapper som jag fått av svärmor. Kommer från butiken Veras i Båstad. 

glaskupa




foto: Sofia
 
Glaskupan köpte jag för några dagar sen och första utställningsobjekt blev kastanjer! Det lilla myrtenträdet är också nytt och jag ska verkligen anstränga mig för att hålla liv i det :)