foto: Sofia
Nu är det pumpatider igen! Hittade ett recept som jag ändrade lite i och sedan testade baka idag. De blev väldigt goda och saftiga med pumpa i! Dessutom fick de en härlig orange färg. Extra fina blev de med en liten pumpa i marsipan på varje cupcake. Happy halloween!
Pumpamuffins, ca.10 st
2 ägg
2 dl socker
50 g smör
2,5 dl pumpamos (mixa fruktköttet till ett slätt mos med stavmixer)
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk malen ingefära
1 msk honung
3 dl vetemjöl
1 dl pumpakärnor
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Vispa sedan ned det smälta smöret, honung och pumpamoset i äggblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna samt pumpakärnorna. Häll i formar och grädda i ca. 15 min på 200 grader.
Glasyr:
200 g vit choklad
200 g philadephiaost
Hacka chokladen och smält den i vattenbad. Låt svalna något och rör ihop chokladen med philadelphiaosten.
Garnering:
Jag färgade marsipan med karamellfärg och formade sedan till små pumpor.