Sunday, September 23, 2012

varm äppelcider


foto: Sofia
 
Vilken underbar söndagkväll! En mysig, trött katt i soffan, varm äppelcider i glaset och flyg bokat till New York i december. Kan ju inte bli bättre!
 
Äppelcidern gjorde jag så här:
 
Klar äppeljuice eller äppelcider
1 kanelstång
1 vaniljstång
lite socker
en skvätt konjak
 
Värm i kastrull utan att det kokar upp.
 

Saturday, September 22, 2012

katthalsband



foto: Sofia
 
Mollys fina halsband har jag beställt härifrån på Etsy. Nästan så jag vill köpa ett eget och ha som armband...


Thursday, September 13, 2012

lunchpåse






foto: Sofia
 
Kommer ni ihåg de små påsarna jag visat tidigare på bloggen? På samma sätt har jag nu sytt större påsar i vaxduk att t.ex ha lunchlådan i.
 
När jag jobbade i Kanada hade alla någon form av väska eller påse att ha lunchlådan i. Bara att sätta in i kylskåpet och sen vet du direkt vilken som är din!
 
Påsen är sydd så att även insidan är vaxduk och är alltså lätt att torka av. Vaxduken köpte jag i Köpenhamn liksom de färgglada matlådorna.

ny förpackning




foto: Sofia
 
Jag tycker att såna där näsduksboxar är fantastiskt bra att ha i badrummet men varför måste de vara så fula? Jag bestämde mig för att klä om en box i ett finare mönstrat papper. Jättelätt! Och mycket snyggare på badrumshyllan!


Wednesday, September 12, 2012

jordglob




foto: Sofia
 
Jag har alltid velat ha en jordglob och nu äntligen har jag en. Den har stått i vårt hus i Sundborn men nu bor den här! Den lilla gröna lampan köpte jag i Helsingfors för några år sedan och dalahästen har jag gjort själv.

Tuesday, September 11, 2012

plommonsylt




 




foto: Sofia
 
Vilken lyx det är att ha ett stort plommonträd i trädgården! Jag har plockat massor och ändå finns det mängder av plommon kvar. Några av dem fick i alla fall bli till sylt idag. Här kommer receptet jag använde mig av:
 
I kg urkärnade plommon
600 g strösocker
200 g mörkt muscavadosocker
1,5 tsk malen kardemumma
1,5 tsk malen ingefära
4 kanelstänger
saften av 1 citron
4 dl vatten
 
Skär plommonen grovt och blanda med övriga ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Låt koka i ca. 20 minuter. Skumma av då och då om det behövs. Häll upp direkt i väl rengjorda burkar med tättslutande lock.

Saturday, September 8, 2012

höstigt








 

foto: Sofia
 
Här kommer massor med härliga höstigheter! Jag har planterat ljung, plockat äpplen och bäddat med nya sängkläder och överkast. Mysigt att det blåser och regnar ute så man kan ligga inne under filten... 

helgfrukost


foto: Sofia
 
 
Mysig lördagsfrukost på nya fina porslinet "Mon Amie" från Rörstrand. Idag blir det en lugn dag med en massa mys!