Saturday, October 29, 2011

pumpapyssel






foto: Sofia


Pumpasäsongen är här! Jag skar ut ett fint stjärnmönster i min pumpa som ska få lysa upp i höstmörkret utanför huset!

Istället för att slänga pumpakärnorna rostade jag dem i ugnen. Strö över lite salt och rosta på 250 grader i ca. 5 minuter eller tills de fått färg. Ett gott litet snacks...

Monday, October 24, 2011

matta


foto: Sofia


Nytt till köket är den här mattan och underläggen från Lexington. Det blev lite mysigare tycker jag allt!

Thursday, October 20, 2011

rostade kastanjer





foto: Sofia



Ett gott och höstigt kvällssnacks är rostade kastanjer. Man kan inte äta våra svenska hästkastanjer utan dessa köpte jag på Naschmarkt i Wien, en stor utomhusmarknad.
Jag köpte även den mönstrade blå skålen där.Jag har påbörjat en liten samling av skålar från små asiatiska matbutiker runt om i världen. Hittills har jag tre stycken :)

Skölj kastanjerna eller låt dem ligga i en skål med vatten ett tag. Skär därefter ett kryss i kastanjerna och lägg dem på en plåt, eventuellt med grovt salt i botten för att de ska stå stadigare. Rosta dem i ugnen i ungefär en halvtimme i 225 grader. Avnjut till exempel med ett glas rött vin!

Wednesday, October 12, 2011

weekend i wien

foto: Sofia


I morgon bär det av till Wien och syster med familj! Vi ska mysa och fika och äta apfelstrudel.

Tuesday, October 11, 2011

mysfilt

foto: Sofia


Myser med världens gosigaste filt från Lexington. 

Wednesday, October 5, 2011

höstkrans


foto: Sofia


Igår kväll gjorde jag den här kransen av ek och rönnbär. Så nu välkomnar den så fint när man kommer hem!

Monday, October 3, 2011

enkel efterrätt


foto: Sofia


Det här är en superlätt efterrätt att fixa! Jag fick idén från en dessert jag åt på en restaurang i Toronto. Man värmer en stor kaka i mikron så att den blir härligt mjuk och seg och glassen ovanpå smälter lite.