Tuesday, September 27, 2011

pysselskåp




foto: Sofia


Det stod ett fint blått gammalt skåp här i huset som jag enkelt har förvandlat med lite färg och nya knoppar. Nu förvarar jag alla mina pysselsaker i det!

Tuesday, September 20, 2011

hus!





foto: Sofia

Nu har vi äntligen flyttat till vårt hus vid havet! Vi har lite kvar att pyssla med och packa upp men vi börjar få riktigt fint. Betty var på besök och tyckte det var toppen att springa på stranden. Fler bilder kommer snart!

Monday, September 19, 2011

recept apple butter

foto:Sofia


Här kommer äntligen receptet som jag lovade! Det blir ungefär 2 burkar gott Apple Butter.

2,2 kg äpplen
4,75 dl vatten
2,36 dl äppelcidervinäger
1 kanelstång
1 nypa muskotnöt
1 nypa mald nejlika
2,36 dl socker
1 citron, skal och saft

Dela äpplena i bitar och lägg dem  i en stor gryta tillsammans med vatten och äppelcidervinäger. Låt koka upp och sänk sedan värmen. Rör om då och då i ungefär 20 minuter eller tills äpplena är mjuka.

Sila blandningen så man får bort skal och kärnor. Koka upp igen tillsammans med kanelstång, muskotnöt, nejlika, citronskal och saft samt socker. Koka sedan på låg värme i en timme eller två tills man uppnår önskad färg och konsistens.

Låt kallna och häll upp i burkar.

Lycka till!

Tuesday, September 13, 2011

Ella 1 år



foto: Sofia


Häromdagen fyllde min gulliga systerdotter 1 år! Av mig fick hon de här tygkorgarna som hon kan ha sina leksaker i. Fast nu har jag fått höra att hon mest använder dem som hatt :)

Friday, September 2, 2011

sytt nytt!







foto: Sofia



Här kommer bilder från mitt senaste pysselprojekt, nämligen tygkorgar! Jag tittade på en köpt och funderade ut hur jag skulle kunna sy mina egna.

Det vita tyget kommer från IKEA och de mönstrade från Panduro. Det är bra att ha ett tyg med lite stadga i så att korgarna inte sjunker ihop. Eller så kan man proppa dem fulla med nybakade kanelbullar!

Alla kommer nog få såna här i julklapp av mig så glöm bort att ni sett dem :)